Bacon och Skinka

Om du inte har hört en belåten gris smaska i sig sin frukost, då har du missat ett mycket mysigt ljud.

Vi fick hem tre små galtkultingar av rasen linderödssvin. De heter Bacon och Skinka. Alltså, alla tre heter Bacon och Skinka. Vi kan inte bli för personliga med dem, för tanken är att de ska bli till bacon och skinka i november. Men fram tills dess ska de få leva världens bästa grisliv!

De här kultingarna kommer från Timbergården uppe på Hållnäshalvön och där måste de ha fått en fantastiskt fin uppväxt, för tryggare och gladare grisar har vi knappt sett. De är sociala och trevliga, hälsar gärna nos mot tryne med alla dagishundarna och har ingenting emot att åka bil eller släpvagn. Just nu är det väldigt svårt att tänka sig att vi ska kunna äta upp dem så småningom men det blir kanske lättare när de blir 90-kilos pubertetssvin. Då kommer de vara mindre behändiga att ha att göra med…

Under tiden jobbar de hårt med det som grisar gör allra bäst: de bökar upp plätt efter plätt av våra gamla skruttiga åkrar. De bryter upp gräset, hjälper oss få bort aspslyt och äter upp kirskålen med rötter och allt. Dessutom blir marken genomgödslad under tiden. Win-win!