Norrskedika gruvors kallbad

Ibland får man faktiskt ta en paus och bara roa sig också. I år fick Sanna för sig att badsäsongen behöver förlängas. Och Thomas som är både snäll och händig fixade raskt en badstege för vinterbad.

Har vi nämnt att vi köpte gården med lösöre och allt? Den här gården är en veritabel skattgömma. Bland bråten fanns både en isbill och en issåg, så vi fick upp en liten vak på Granfjärden.

Ähum, jo det var visst ett litet missöde där också. Vaken är precis ett järnspett och en meter djup. Hur vet vi det? Jo, vi tappade i vårt finaste järnspett. Det ställde sig stadigt i dyn med nosen ner och änden upp men som tur var har vi en rejäl magnet att fiska upp förlorade järnspett med. Det krävdes en del försiktigt lirkande men vi slapp i alla fall ta till Plan B (att Sanna fick dyka ner och hämta).

Och hittills i år har det blivit bad varje vecka sedan början av januari! Grannarna i Norrskedika gruvor är dessutom ena tuffa typer och har glatt hakat på, så nu är vi en hel skock modiga damer som badar ihop på söndagarna. Det hjälper kanske att vi har en mysig lägereld och kaffe med ”tillbehör” att värma upp oss med efter badet…

Några turer med skidor och skridskor har det också blivit. Vi saknar inte stadslivet ett endaste dugg.