Vem bor i lagården?

Om du har passerat förbi Bestbo gård de senaste månaderna har du kanske märkt att det händer en del saker kring den gamla ladugården.

Lagården från södersidan, med fina rombfönstret upptill

Till ungefär 2007 var detta ett kostall, först mjölkkor och sista åren köttdjur. Paret som hade gården innan oss hade ett antal medaljer och diplom för sin särskilt fina mjölkproduktion, de satt fortfarande uppe på väggarna när vi tog över stället. Sannerligen något de kunde vara stolta över!

På sjuttio/åttiotalet rustades lagården upp med dåtidens toppteknologi: automatisk utgödsling, pumpsystem för mjölken. Det måste ha varit ett fint ställe på den tiden en lantbrukare kunde leva på så få mjölkdjur.

Här bodde Majlis, dotter till Sabben och Majsan

Men tiden har gått och byggnaden är inte längre i toppskick. Under vintern har det snöat in genom de otäta fönstren och dörrarna. Det är hål i taket på några ställen där vi har råkat kliva tvärs igenom murkna plankor uppe på höloftet. Det är så att säga ”lite att fixa med”. Bland annat att städa ut en otrolig mängd blandad skrot som staplats på hög därinne under åren.

Så vem ska bo i Bestbos lagård i framtiden? Det blir inte kossor men förhoppningsvis en hel del andra bestar av olika slag. Vi har ansökningsprocesser igång hos en drös olika myndigheter och om allt går som vi har tänkt blir det ett litet husdjurshotell här så småningom.

Varje hotell värt namnet bör ha någon underhållning i lobbyn

Håll tummarna för snabb handläggning, välvilliga inspektörer och effektiva rörmokare!